Skip to main content
Bulgurbowl og bagte grøntsager
Bulgurbowl og bagte grøntsager

Bulgurbowl og bagte grøntsager

med syrlig granatæble og græsk ost

Når kulden begynder at indtræffe, er der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med en lækker skål aftensmad med nogle af de gode råvarer, sæsonen har at byde på - bagte vintergrøntsager og granatæble. Her i selskab med krydret smørbulgur, græsk ost, pinjekerner og persilledressing.

Tags:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

4 g

Harissa-krydderi

½ stk

Granatæble

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

60 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Blomkålsris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Smør til bulgur

¼ tsk

Salt til blomkålsris

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2188 kJ
Kalorier (kcal)523 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat44.7 g
Sukker8.9 g
Protein20.5 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grønsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødløg i 1 cm både.

Skær gulerod i 2 cm tern.

Fordel rødløg og gulerod på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.

Kog bulgur
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, Jorden Rundt og salt til gryden med kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Vend bulgur med smør i gryden.

Bag blomkålsris
3

Fordel blomkålsris på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.

Forbered granatæble
4

Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. 

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav dressing
5

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Imens, skyl spinat.

Hak persille fint.

Bland persille, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur, spinat og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med blomkålsris, dressing og smuldret græsk ost.

Drys med pinjekerner og granatæblekerner.