Når kulden begynder at indtræffe, er der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med en lækker skål aftensmad med nogle af de gode råvarer, sæsonen har at byde på - bagte vintergrøntsager og granatæble. Her i selskab med krydret smørbulgur, græsk ost, pinjekerner og persilledressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
4 g
Harissa-krydderi
½ stk
Granatæble
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
60 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Blomkålsris
½ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Smør til bulgur
¼ tsk
Salt til blomkålsris
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødløg i 1 cm både.
Skær gulerod i 2 cm tern.
Fordel rødløg og gulerod på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, Jorden Rundt og salt til gryden med kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Vend bulgur med smør i gryden.
Fordel blomkålsris på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.
Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Imens, skyl spinat.
Hak persille fint.
Bland persille, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.
Anret bulgur, spinat og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med blomkålsris, dressing og smuldret græsk ost.
Drys med pinjekerner og granatæblekerner.