Når kulden begynder at indtræffe, er der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med en lækker skål aftensmad med nogle af de gode råvarer, sæsonen har at byde på - bagte vintergrøntsager og granatæble. Her i selskab med krydret smørbulgur, græsk ost, pinjekerner og basilikumdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
4 g
Harissa-krydderi
½ stk
Granatæble
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
60 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Blomkålsbuketter
½ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Smør til bulgur
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær rødløg i 1 cm både.
Skær gulerod i 2 cm tern.
Fordel blomkål, rødløg og gulerod på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Tilsæt bulgur, Jorden Rundt og salt til gryden med kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Vend bulgur med smør i gryden.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Skyl spinat.
Hak basilikum fint.
Bland basilikum, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.
Anret bulgur, spinat og grøntsager i skåle.
Top med dressing og smuldret salatost.
Drys med pinjekerner og granatæblekerner.