HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesiske Kødboller
topBanner
Vietnamesiske kødboller

Vietnamesiske kødboller

med syltet grøntsager og citrongræsris

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger kødboller, der får et ekstra twist af, at farsen indeholder citrongræs, forårsløg og sriracha. Vi serverer vores vietnamesiske kødboller med frisk citrongræsris, syltet agurk og gulerod.

Tags:Under 650 kcalMælkefri
Allergener:SulfitterFiskSennepSojaGlutenHvedeSesamÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Citrongræs

150 g

Jasminris

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(IndeholderSulfitter)

1 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

5 ml

Fish sauce

(IndeholderFisk)

20 g

Sriracha

25 g

Sort sesammayonnaise

(IndeholderSennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

75 g

Rødkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2645 kJ
Fedt20.01 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat81.1 g
Sukker16 g
Protein33.12 g
Salt6.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Del citrongræs på midten, og bank rodenden med en træske. Bring vand* [3 dl | 6 dl] og rodenden af citrongræs i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

2

Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. Bland agurk, gulerod, hvidvinseddike, sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en mellemstor skål. Tilsæt vand* indtil grøntsagerne er dækket, rør rundt, og stil til side indtil servering.

3

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Pres eller hak hvidløg fint. Hak resterende citrongræs meget fint. Bland sesammayonnaise [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand* til en flydende konsistens i en lille skål.

4

Bland hakket oksekød, hakket citrongræs, det hvide forårsløg, hvidløg, fish sauce, sriracha og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål. Form fars til kødboller (5 pr. person). TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 6-8 min, eller indtil gyldne og gennemstegt. Hæld lage fra gulerod og agurk i en anden skål. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

6

Anret citrongræsris i dybe tallerkener. Top med gulerod, agurk, rødkål og kødboller. Dryp eventuelt med en skefuld syltelage eller olivenolie*. Dryp med sesammayonnaise. Drys med det grønne forårsløg.