topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiske kødboller

Vietnamesiske kødboller

med syltede grøntsager og citrongræsris

Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smage og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger kødboller, der får et ekstra twist af, at farsen indeholder citrongræs, forårsløg og sriracha. Vi serverer vores vietnamesiske kødboller med frisk citrongræsris, syltet agurk og gulerod.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Fisk
Sennep
Soja
Gluten
Hvede
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrongræs

150 g

Jasminris

2 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

5 ml

Fish sauce

(Indeholder Fisk)

20 g

Sriracha

25 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

75 g

Rødkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2645 kJ
Fedt20 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat81.1 g
Sukker16 g
Protein33.1 g
Salt6.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Del citrongræs på midten, og bank rodenden med en træske.

Bring vand [3 dl | 6 dl] og rodenden af citrongræs i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Fjern citrongræs inden servering. 

Sylt grøntsager
2

Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. 

Bland agurk, gulerod, hvidvinseddike, sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt vand indtil grøntsagerne er dækket, rør rundt, og stil til side indtil servering.

Forbered råvarer
3

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak resterende citrongræs meget fint.

Bland sesammayonnaise [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand til en flydende konsistens i en lille skål.

Form kødboller
4

Bland hakket oksekød, hakket citrongræs, det hvide forårsløg, hvidløg, fish sauce, sriracha og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kødboller
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 6-8 min, eller indtil gyldne og gennemstegt.

Hæld lage fra gulerod og agurk i en anden skål. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret citrongræsris i dybe tallerkener.

Top med gulerod, agurk, rødkål og kødboller.

Dryp eventuelt med en skefuld syltelage eller olivenolie.

Dryp med sesammayonnaise.

Drys med det grønne forårsløg.