HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Oksekød
topBanner
Vietnamesisk oksekød

Vietnamesisk oksekød

med hvidløgskogte ris og friske grøntsager

Populær

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:Børnevenlig
Allergener:GlutenSoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3121 kJ
Fedt29.2 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat87.56 g
Sukker24 g
Protein34.25 g
Salt5.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Skræl ingefær, og riv fint.

3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min, og krydr med et nip salt. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie. Krydr med et nip salt og peber.