Skip to main content
Indiske kartoffelsamosas

Indiske kartoffelsamosas

6 stk | med spicy abrikoschutney

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. I dag skal vi til Indien og lave samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores vegetariske udgave indeholder kartoffel og løg krydret med ingefær, koriander og Mild Mahal pakket ind i butterdej. Samosas smager fantastisk med vores klassiske, spicy abrikoschutney.

Allergener:
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Løg

4 g

Mild Mahal

1 stk

Koriander

50 g

Abrikoschutney

1 g

Chiliflager

10 g

Ingefærpasta

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til dej

½ spsk

Vand til dip

Næringsindhold

Energi (kJ)2804 kJ
Kalorier (kcal)670 kcal
Fedt34.7 g
Mættet fedt14.4 g
Kulhydrat78.6 g
Sukker13.5 g
Kostfibre6 g
Protein13 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.7 g
Potassium747.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav fyld
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, hak løg fint.

Hak koriander groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt kartofler, ingefærpasta, koriander, Mild Mahal og salt. Steg videre i 2-3 min, eller indtil blødt.

Lav samosas
2

Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær butterdej i 6 firkanter.

Fordel fyld på midten af hver firkant. Kom ikke for meget fyld på, da samosas godt kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.

Fold butterdej til trekanter, og tryk kanterne sammen med en gaffel.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Overfør samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

Bland chutney
3

Imens, bland abrikoschutney, vand og chiliflager i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
4

Server varme samosas med abrikoschutney.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image