
Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. I dag skal vi til Indien og lave samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores vegetariske udgave indeholder kartoffel og løg krydret med ingefær, koriander og Mild Mahal pakket ind i butterdej. Samosas smager fantastisk med vores klassiske, spicy abrikoschutney.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
1 stk
Løg
4 g
Mild Mahal
1 stk
Koriander
50 g
Abrikoschutney
1 g
Chiliflager
10 g
Ingefærpasta
300 g
Kartofler
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til dej
½ spsk
Vand til dip

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, hak løg fint.
Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt kartofler, ingefærpasta, koriander, Mild Mahal og salt. Steg videre i 2-3 min, eller indtil blødt.

Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær butterdej i 6 firkanter.
Fordel fyld på midten af hver firkant. Kom ikke for meget fyld på, da samosas godt kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.
Fold butterdej til trekanter, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

Imens, bland abrikoschutney, vand og chiliflager i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server varme samosas med abrikoschutney.