Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 6 stk. I dag skal vi til Indien og lave herlige samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores vegetariske udgave er med kartoffel og løg krydret med ingefær, koriander og Mild Mahal. Samosas smager fantastisk med vores klassiske, spicy abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
1 stk
Løg
4 g
Mild Mahal
1 stk
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder: Sennep)
1 g
Chiliflager
10 g
Ingefærpasta
300 g
Kartofler
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til dej
½ spsk
Vand til dip
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, hak løg fint.
Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt kartofler, ingefærpasta, koriander, Mild Mahal og salt. Steg videre i 2-3 min, eller indtil blødt.
Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær butterdej ud i 6 firkanter.
Fordel fyld på midten af hvert stykke dej. Kom ikke for meget fyld på, da samosas kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.
Fold dej til trekanter, og tryk kanterne ned med en gaffel.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Overfør forsigtigt samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.
Imens, bland abrikoschutney, vand og chiliflager i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Server varme samosas med abrikoschutney.