topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Indiske kartoffelsamosas

6 stk | med spicy abrikoschutney

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 6 stk. I dag skal vi til Indien og lave herlige samosas! Samosa er det indiske navn for pirogger, og er en populær snack på de indiske gader og stræder. Vores vegetariske udgave er med kartoffel og løg krydret med ingefær, koriander og Mild Mahal. Samosas smager fantastisk med vores klassiske, spicy abrikoschutney.

Allergener:
Hvede
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Løg

4 g

Mild Mahal

1 stk

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder: Sennep)

1 g

Chiliflager

10 g

Ingefærpasta

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til dej

½ spsk

Vand til dip

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2792 kJ
Kalorier (kcal)667 kcal
Fedt34.8 g
Mættet fedt0.9 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker13.3 g
Protein13.1 g
Salt3.1 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Imens, hak løg fint.

Hak koriander groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt kartofler, ingefærpasta, koriander, Mild Mahal og salt. Steg videre i 2-3 min, eller indtil blødt.

2

Strø bordpladen med hvedemel, og rul butterdej ud på bordet. Skær butterdej ud i 6 firkanter.

Fordel fyld på midten af hvert stykke dej. Kom ikke for meget fyld på, da samosas kan sprække i ovnen, hvis de er overfyldte.

Fold dej til trekanter, og tryk kanterne ned med en gaffel.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Overfør forsigtigt samosas til en bageplade med bagepapir, og pensl med æg.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

3

Imens, bland abrikoschutney, vand og chiliflager i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

4

Server varme samosas med abrikoschutney.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image