Skip to main content
Vegetarisk plantefars-moussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk plantefars-moussaka

Vegetarisk plantefars-moussaka

med bagt aubergine og friskbagt hvidløgsbrød

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med sprødt hvidløgsbrød og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Gluten
Gerste
Soja
Egg
Celery
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mornaysauce

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Hakkede tomater

180 g

Plantefars

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Løg

1 stk

Aubergine

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Pizzadej

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

2 spsk

Olie til urteolie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3967 kJ
Kalorier (kcal)948 kcal
Fedt37.9 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat107.8 g
Sukker14.7 g
Kostfibre11.4 g
Protein41.4 g
Salt6.6 g
Potassium282.6 mg
Calcium20.6 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).

TIP: Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning. Det gør den lettere at rulle ud.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg, hvidløg og persille fint (gem nogle blade til pynt).

Lav sauce
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil løgene er klare.

Tilsæt hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand, salt og sukker.

Lad simre i 1-2 min, eller indtil aubergine er færdigbagt.

Gratiner moussaka
4

Strø bordpladen med hvedemel, rul pizzadej ud med hænderne, og lad hvile i 3 min.

Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.

Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce, og drys med finrevet ost. 

Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.

Bag hvidløgsbrød
5

Rul pizzadej ud indtil den er 1 cm tyk, og overfør til en bageplade med bagepapir.

Overfør pizzadej til samme bageplade, og fold sammen, så den er tredobbelt. Prik små huller i dejen med fingrene.

Bland olivenolie, resterende hvidløg og persille i en lille skål, og hæld over pizzadej.

Drys med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.

Server
6

Anret moussaka i dybe tallerkener.

Top med persilleblade. 

Server med hvidløgsbrød.