I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med sprødt hvidløgsbrød og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Hakkede tomater
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
2 spsk
Olie til urteolie
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Rul pizzadej [1/2 stk, 2P] (og medfølgende bagepapir) ud.
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint (gem et par blade til anretning).
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og et nip salt i 4-5 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min.
Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.
Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce [1/2 pakke, 2P], og drys med finrevet ost.
Gratinér i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.
Overfør pizzadej til samme bageplade, og fold sammen, så den er tredobbelt. Prik små huller i dejen med fingrene.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], resterende hvidløg og resterende persille i en lille skål, og hæld over pizzadej. Drys med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.
Anret moussaka i dybe tallerkener.
Top med persilleblade.
Server med hvidløgsbrød.