I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med sprødt hvidløgsbrød og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mornaysauce
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Hakkede tomater
180 g
Plantefars
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Pizzadej
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
2 spsk
Olie til urteolie
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).
TIP: Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning. Det gør den lettere at rulle ud.
Imens, hak løg, hvidløg og persille fint (gem nogle blade til pynt).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil løgene er klare.
Tilsæt hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand, salt og sukker.
Lad simre i 1-2 min, eller indtil aubergine er færdigbagt.
Strø bordpladen med hvedemel, rul pizzadej ud med hænderne, og lad hvile i 3 min.
Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.
Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce, og drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.
Rul pizzadej ud indtil den er 1 cm tyk, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Overfør pizzadej til samme bageplade, og fold sammen, så den er tredobbelt. Prik små huller i dejen med fingrene.
Bland olivenolie, resterende hvidløg og persille i en lille skål, og hæld over pizzadej.
Drys med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.
Anret moussaka i dybe tallerkener.
Top med persilleblade.
Server med hvidløgsbrød.