
Vores vegetariske strimler smager fantastisk, når de bliver stegt sprøde, og derefter får lov til at simre i en cremet basilikumsauce med fløde og sojasauce. Skønt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg, og en frisk kålsalat med citrusfrugt og æble.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
200 g
Veganske strimler
(Indeholder: Soja Kan indeholde spor af: Æg)
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Kålblanding, skåret
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
20 ml
Sojasauce med lavt saltindhold
(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Basilikum
500 g
Kartofler
1 stk
Æble
1 stk
Pastinak
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Halver citrusfrugt.
Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland citrusfrugtsaft, salt, sukker og olivenolie i en stor skål.
Vend kålblanding og æble i skålen, og stil til side.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.

Imens, hak basilikum groft.
Sænk til middel varme.
Tilsæt sojasauce, madlavningsfløde, vand og basilikum til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Anret veganske strimler i basilikumsauce, kålsalat og hvidløgsmos på tallerkener.