Skip to main content
Vegetariske plantefarsboller
Vegetariske plantefarsboller

Vegetariske plantefarsboller

med spinat-ostebrød og hjemmerørt tzatziki

3.8
(42)
Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

1 stk

Agurk

150 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

150 g

Grønne bønner

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)5267 kJ
Kalorier (kcal)1259 kcal
Fedt54.8 g
Mættet fedt21.7 g
Kulhydrat116.7 g
Sukker13.8 g
Kostfibre10.5 g
Protein56.8 g
Kolesterol0.2 mg
Salt7.2 g
Potassium542.1 mg
Calcium71.9 mg
Iron1.7 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav tzatziki
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud.

Pres eller riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af hvidløg, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] og et nip peber i en skål. 

Form plantefarsboller
2

Bland plantefars, Middelhavsdrøm, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Rul fars til plantefarsboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.

TIP: Farsen vil være temmelig våd, så vær forsigtig, når du former dem. 

Forbered råvarer
3

Skyl spinat, og hak groft. 

Smuldr salatost.

TIP: Sørg for at tørre spinaten ordentligt, så den ikke frigør vand, når den bages. 

Bag spinat-ostebrød
4

Overfør pizzadej til en anden bageplade. Drys med salatost og spinat i midten, og fold tredobbelt. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og drys med sesamfrø og et nip salt.

Bag plantefarsboller og spinat-ostebrød i ovnen i 10-12 min, eller indtil brødet er gyldent og plantefarsbollerne er gennemtilberedte.

Steg grøntsager
5

Imens, skær ender af grønne bønner.

Halver cherrytomater. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg videre 1 min.

Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret plantefarsboller og grøntsager på tallerkener.

Skær spinat-ostebrød i trekanter (2 pr. person).

Server med tzatziki.