
Udonnudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De er kendetegnet ved deres hvide farve og ved at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig sauce med veganske strimler, sataysauce, ingefærpasta, løg, gulerod, hvidløg og pak choi. Vi topper med ristede løg og frisk forårsløg, og så er maden klar.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
½ stk
Ristede løg
(Indeholder: Gluten, Hvede)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder: Soja)
50 g
Sataysauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Jordnødder)
½ g
Chiliflager
1 stk
Pak choi
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
g
Udonnudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Mel til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
1 dl
Gemt nudelvand
½ spsk
Olie til nudler

Bland veganske strimler, hvedemel, Ga-Laksa og salt i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler i 3-4 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak pak choi groft.
Skær citron i både.
Snit forårsløg fint.

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
Bland sataysauce, sojasauce og ingefærpasta i en lille skål.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, pak choi og chiliflager, og steg videre i 30 sek.

Tilsæt veganske strimler, nudler, sataysauceblanding og halvdelen af nudelvand.
Vend sammen, og lad simre i 2-3 min.
TIP: Tilsæt resterende nudelvand, hvis nudlerne ser tørre ud.

Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med forårsløg og ristede løg.
Server med limebåde.