Skip to main content
Vegetariske halloumitacos
Vegetariske halloumitacos

Vegetariske halloumitacos

med lun rødbederelish og syrlig aioli

Ugens taco-opskrift er en spændende nyfortolkning med fantastiske smage! Halloumi er i fokus, og ud over klassiske grøntsager fylder du dine varme tortillas med citronaioli og lækker rødbederelish, som både mætter og forener sig fantastisk i smag. Velkomponeret, enkelt og vidunderligt godt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

2 stk

Tomat

½ stk

Agurk

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

24 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Rødbede

60 g

Blandet salat

200 g

Halloumi

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

2 tsk

Sukker til glaze

2 dl

Vand til glaze

¼ tsk

Salt til glaze

Næringsindhold

Energi (kJ)4347 kJ
Kalorier (kcal)1039 kcal
Fedt62.6 g
Mættet fedt21.7 g
Kulhydrat82.4 g
Sukker24.8 g
Kostfibre8.7 g
Protein32.5 g
Salt5.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium530.7 mg
Calcium39.3 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Skær løg i tynde, halve skiver.

Riv rødbede (uskrællet) groft.

Lav relish
2

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt rødbede, balsamico, sukker og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, og steg i yderligere 5-6 min, eller indtil reduceret.

Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Bland citronaioli
3

Imens, skær citron i både.

Bland aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Hak tomat fint.

Skær agurk i tynde stave.

Skær halloumi i stave (4 pr. person).

Skyl salat.

Steg halloumi
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Varm tortillabrød
5

Imens, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Smør tortillabrød med citronaioli.

Fyld med agurk, tomat, salat, rødbederelish og halloumi.

Server med citronbåde.