
Ugens taco-opskrift er en spændende nyfortolkning med fantastiske smage! Halloumi er i fokus, og ud over klassiske grøntsager fylder du dine varme tortillas med citronaioli og lækker rødbederelish, som både mætter og forener sig fantastisk i smag. Velkomponeret, enkelt og vidunderligt godt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
2 stk
Tomat
½ stk
Agurk
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
24 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Rødbede
60 g
Blandet salat
200 g
Halloumi
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ spsk
Olie til stegning
2 tsk
Sukker til glaze
2 dl
Vand til glaze
¼ tsk
Salt til glaze

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær løg i tynde, halve skiver.
Riv rødbede (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødbede, balsamico, sukker og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, og steg i yderligere 5-6 min, eller indtil reduceret.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en skål.

Imens, skær citron i både.
Bland aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Hak tomat fint.
Skær agurk i tynde stave.
Skær halloumi i stave (4 pr. person).
Skyl salat.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Imens, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Smør tortillabrød med citronaioli.
Fyld med agurk, tomat, salat, rødbederelish og halloumi.
Server med citronbåde.

