
Falafelwraps er en rigtig streetfood-klassiker. Nu kan du lave din egen, og fylde den med sprødstegte falafler, citrusfrugtsyltet løg, tomat, agurk og en virkelig lækker hvidløgsdressing med mayonnaise og fraiche. Server de lækre wraps med sprøde harissakrydrede persillefritter og salat for en ægte streetfood-fornemmelse!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
240 g
Falafel
(Indeholder: Gluten, Hvede)
100 g
Romainesalat
1 stk
Tomat
½ stk
Løg
½ stk
Agurk
1 stk
Bredbladet persille
500 g
Kartofler
150 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Harissa-krydderi
1 stk
Citrusfrugt
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, harissa-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, sukker, salt og løg i en lille skål.
Hæld væde fra inden servering.

Pres eller hak hvidløg fint.
Hak tomat groft.
Skær agurk i tynde skiver.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Bland hvidløg, mayonnaise, fraiche og et nip peber i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg falafel i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.
TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Hak persille fint.
Vend fritter med persille lige inden servering.

Fyld tortillabrød med hvidløgsdressing, agurk, løg, tomat og falafel.
Fold siderne ind, og rul sammen til wraps.
Server med fritter, resterende hvidløgsdressing og salat.