Vegetarisk plantefars-moussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk plantefars-moussaka

Vegetarisk plantefars-moussaka

med bagt aubergine og friskbagt hvidløgsbrød

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med nybagt hvidløgsbrød og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Byg
Soja
Æg
Selleri
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

½ g

Hakkede tomater

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

1 stk

Aubergine

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

2 spsk

Olie til urteolie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3977 kJ
Kalorier (kcal)951 kcal
Fedt37.8 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat108.3 g
Sukker14.4 g
Protein41.5 g
Salt6.6 g

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning.

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg, hvidløg og persille fint.

Lav sauce
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil løgene er klare.

Tilsæt hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand, salt og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil auberginen er færdigbagt.

Gratiner moussaka
4

Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.

Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce, og drys med finrevet ost. 

Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.

Bag hvidløgsbrød
5

Strø bordpladen med hvedemel. Rul pizzadej ud med hænderne (eller en kagerulle) til en 1 cm tyk rektangel.

Imens, bland olivenolie, resterende hvidløg og halvdelen af persille i en lille skål, og hæld over pizzadej.

Krydr med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.

TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.

Server
6

Anret moussaka i dybe tallerkener.

Top med resterende persille. 

Server med hvidløgsbrød.