I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med nybagt hvidløgsbrød og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
½ g
Hakkede tomater
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Pizzadej
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
2 spsk
Olie til urteolie
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag pizzadejen ud af køleskabet mindst 10 min før tilberedning.
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).
Imens, hak løg, hvidløg og persille fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil løgene er klare.
Tilsæt hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand, salt og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil auberginen er færdigbagt.
Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.
Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce, og drys med finrevet ost.
Bag i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.
Strø bordpladen med hvedemel. Rul pizzadej ud med hænderne (eller en kagerulle) til en 1 cm tyk rektangel.
Imens, bland olivenolie, resterende hvidløg og halvdelen af persille i en lille skål, og hæld over pizzadej.
Krydr med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.
TIP: Hvis dejen er svær at rulle ud, så lad den hvile et par minutter og prøv igen.
Anret moussaka i dybe tallerkener.
Top med resterende persille.
Server med hvidløgsbrød.