
Vegetarisk kokossuppe
med søde kartofler og frisk forårsløg
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Når vinteren lurer udenfor, er en lækker suppe en god måde at få varmen på. I aften laver vi en suppe med masser af spændende ingredienser. Kokossuppe med søde kartofler, kidneybønner, kokosmælk, hvidløg og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
200 ml
Kokosmælk
1 pakke
Kidneybønner
450 g
Sød kartoffel
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Forårsløg
4 g
Panamad
1 stk
Lime
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min.
Snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg halvdelen af forårsløg i 2-3 min.
Tilsæt peberfrugt, og steg videre under omrøring i 4-5 min.
Tilsæt hvidløg og Panamad, og steg i yderligere 30 sek.
Tilsæt kidneybønner og hakkede tomater, og rør rundt.
Tilsæt vand [1,5 dl | 3 dl], kokosmælk og grøntsagsbouillon.
Bring i kog, og lad simre på middel varme i 10-12 min.
Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt og peber.
Anret kokossuppe i dybe tallerkener.
Top med søde kartofler.
Drys med resterende forårsløg.