Varm kyllingesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kyllingesalat

Varm kyllingesalat

med sennepsrørt quinoa og let citrondressing

Vi håber I er sultne, for i aften skal vi lave en masse godt! Vi starter med at ovnbage gulerod og rødbeder i ovnen. De får selskab af kylling, som vi først bruner, og derefter steger til perfektion i ovnen. Vi serverer kylling og grøntsager med en fantastisk quinoasalat med sennepsvinaigrette, spinat og græskarkerner, samt cremet citronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

1 stk

Bolsjebede, chioggia

1 stk

Gulerod

100 g

Trefarvet quinoa

1 pakke

Græskarkerner

1 pose

Bredbladet persille

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Citron, økologisk

25 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2585 kJ
Fedt20.18 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat57.93 g
Sukker22.5 g
Protein49.43 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Placer rødbede og gulerod på hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog quinoa
2

Bring vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.Opvarm en stegepande på middelhøj varme, og rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til bagepladen, når rodfrugterne har 10 min tilbage, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
4

Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, citronskal [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland sennep, olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en anden skål.

Lav quinoasalat
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.Bland quinoa med sennepsvinaigrette og spinat i en skål. Tilsæt græskarkerner og rodfrugter, og krydr med et nip salt* og peber*. Skær kylling i 2 cm skiver. 

Server
6

Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med citronyoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.