HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kyllingesalat
topBanner
Varm kyllingesalat

Varm kyllingesalat

med sennepsrørt quinoa og let citrondressing

Vi håber I er sultne, for i aften skal vi lave en masse godt! Vi starter med at ovnbage gulerod og rødbeder i ovnen. De får selskab af kylling, som vi først bruner, og derefter steger til perfektion i ovnen. Vi serverer kylling og grøntsager med en fantastisk quinoasalat med sennepsvinaigrette, spinat og græskarkerner, samt cremet citronyoghurt.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:NødderSennepMælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Rødbede

1 stk

Bolsjebede, chioggia

1 stk

Gulerod

100 g

Trefarvet quinoa

20 g

Græskarkerner

(IndeholderNødderKan indeholdeSesam, Jordnødder)

1 pose

Bredbladet persille

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Citron, økologisk

25 g

Grov sennep

(IndeholderSennep)

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(IndeholderMælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2585 kJ
Fedt20.18 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat57.93 g
Sukker22.5 g
Protein49.43 g
Salt2.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Placer rødbede og gulerod på hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Bring vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.Opvarm en stegepande på middelhøj varme, og rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til bagepladen, når rodfrugterne har 10 min tilbage, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, citronskal [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland sennep, olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en anden skål.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.Bland quinoa med sennepsvinaigrette og spinat i en skål. Tilsæt græskarkerner og rodfrugter, og krydr med et nip salt* og peber*. Skær kylling i 2 cm skiver. 

6

Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med citronyoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.