Skip to main content
Varm kyllingesalat
Varm kyllingesalat

Varm kyllingesalat

med sennepsrørt quinoa og let citrondressing

4.1
(207)

Vi håber I er sultne, for i aften skal vi lave en masse godt! Vi starter med at ovnbage gulerod og rødbeder i ovnen. De får selskab af kylling, som vi først bruner, og derefter steger til perfektion i ovnen. Vi serverer kylling og grøntsager med en fantastisk quinoasalat med sennepsvinaigrette, spinat og græskarkerner, samt cremet citronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

1 stk

Bolsjebede, chioggia

1 stk

Gulerod

100 g

Trefarvet quinoa

1 pakke

Græskarkerner

1 pose

Bredbladet persille

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Citron, økologisk

25 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2585 kJ
Fedt20.2 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat57.9 g
Sukker22.5 g
Kostfibre9.6 g
Protein49.4 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Placer rødbede og gulerod på hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog quinoa
2

Bring vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.Opvarm en stegepande på middelhøj varme, og rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til bagepladen, når rodfrugterne har 10 min tilbage, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
4

Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, citronskal [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland sennep, olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], persille (gem lidt til anretning) og et nip salt* og peber* i en anden skål.

Lav quinoasalat
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.Bland quinoa med sennepsvinaigrette og spinat i en skål. Tilsæt græskarkerner og rodfrugter, og krydr med et nip salt* og peber*. Skær kylling i 2 cm skiver. 

Server
6

Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med citronyoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.