Her er en opskrift, der er perfekt, hvis du vil tilberede din mad i god tid, eller hvis du vil lave noget ekstra ud af maden til en fantastisk picnic. Her koger vi yndige perlecouscous, som vi blander med bagt zucchini og bagte kikærter. Vi topper retten med græsk salatost, cherrytomater, persille og ristede græskarfrø, og så er vores picnic klar til at blive nydt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
1 pakke
Græskarkerner
1 stk
Zucchini
1 stk
Forårsløg
½ pakke
Kikærter
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
50 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
125 g
Cherrytomater
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
4 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Rist græskærkerner i 2-3 min, og overfør til en tallerken. Skær zucchini i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.
Fordel zucchini på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med Jorden Rundt. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P], og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie, og drys med Panamad. Krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og eventuelt en klat smør i en gryde på middelhøj varme. Steg forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt perlecouscous, sænk til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadig har bid. Hæld vand fra gennem en si, og kom perlecouscous tilbage i gryden.
Hak persille groft. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland yoghurt og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med salt og peber.
Tilsæt et skvæt citronsaft, halvdelen af smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af zucchini til gryden med perlecouscous, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt og peber. Halver cherrytomater. Bland balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og cherrytomater i en skål.
Anret perlecouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter, cherrytomater og resterende salatost og zucchini. Drys med græskarkerner og resterende persille. Dryp med yoghurtdressing. Server med citronbåde.