Skip to main content
Tyrkisk svine- og kalvekøds-'gözleme'
Tyrkisk svine- og kalvekøds-'gözleme'

Tyrkisk svine- og kalvekøds-'gözleme'

med mynte og agurk-yoghurtsalat

Oplev det bedste fra det tyrkiske køkken med vores Tyrkisk gözleme med hakket kød og salatost. Denne wrap er pakket med hakket kød, spinat og harissa-krydderi og toppet med græsk salatost, hvilket gør den til en cremet og krydret madoplevelse ud over det sædvanlige.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

8 g

Harissa-krydderi

250 g

Hakket svine-/kalvekød

2 stk

Løg

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Citrusfrugt

125 g

Cherrytomater

½ stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Mynte

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2787 kJ
Kalorier (kcal)666 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat52.9 g
Sukker10.1 g
Kostfibre7.5 g
Protein39.5 g
Salt5.4 g
Potassium775.7 mg
Calcium68.5 mg
Iron2.1 mg

Fremgangsmåde

Steg kød
1

Hak halvdelen af løg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød og løg med Harissa-krydderi, salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
2

Imens, skyl spinat.

Smuldr græsk ost.

Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og vend sammen

Lav tomatsalat
3

Halver citrusfrugt.

Skær resterende løg i tynde skriver.

Halver cherrytomater.

Bland citrusfrugtsaft, løg, cherrytomater, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav wraps
4

Fordel kød i midten af hvert tortillabrød (lad 3 cm kant være fri).

Top med græsk ost, og krydr med et nip peber.

Fold kanterne ind, så der skabes en firkantet pakke.

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg wraps i 1-2 min, eller indtil gyldne. Vend forsigtigt, og steg videre i 1-2 min.

Del wraps på midten.

Lav agurkeyoghurt
5

Imens, hak mynte fint.

Skær agurk i tynde skiver.

Bland mynte, agurk, yoghurt, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret wraps, agurkeyoghurt og tomatsalat på tallerkener.