topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingebowl

Tyrkisk kyllingebowl

med persillebulgur og syrlig granatæble

En fantastisk alt i én ret med masser af farver og smag. Aftenens spændende tyrkiske kyllingeskål indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt og gulerod, samt smukke granatæblekerner. Vi topper vores dejlige kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 pose

Bredbladet persille

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Granatæble

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

300 g

Kyllingebryststrimler

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2580 kJ
Fedt21.3 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat53.3 g
Sukker25.2 g
Protein46.3 g
Salt2.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Bring saltet vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. 

Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], yoghurt [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. 

Forbered frugt og grønt
2

Imens, hak rødløg og peberfrugt fint.

Skræl gulerod, og skær i små tern.

Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk], og steg videre i 1-2 min.

Bland grøntsager og bulgur
4

Imens, pluk persille.

Vend grøntsager og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i gryden med færdigkogt bulgur.

Steg kylling
5

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg kylling med marinade i 4-5 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener.

Top med kylling og granatæblefrø.

Dryp med resterende yoghurt.

Drys med et nip chiliflager og resterende persille.

TIP: Undlad chiliflagerne, hvis du ikke er til stærk mad.