
En letlavet, men alligevel spændende hverdagsret med skønne smage, der passer perfekt, når det skal gå hurtigt, men samtidig overraske. Fisken steges og toppes derefter af en sød chili-sojaglace. Vi serverer vores fisk med cremet kokosris, stegte grønne bønner og en saftig mangosalat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Basmatiris
100 ml
Kokosmælk
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
½ stk
Mango
1 stk
Chili
1 stk
Citrusfrugt
80 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
75 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Ristede løg
(Indeholder: Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Bland mango, chili, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner med sesamfrø i 3-4 min, eller indtil møre.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt.
Opvarm samme stegepande (tør af først) med en smule olivenolie på middel varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande (tør af først) med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] på middel varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce og et skvæt limesaft, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Anret kokosris, fisk, grønne bønner og mangosalat i dybe tallerkener.
Top fisk med sød chili-sojaglace.
Drys med ristede løg.
Server med resterende limebåde.