Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk svinekødswok

Thailandsk svinekødswok

med citrongræsris og stegte grøntsager

Hvad skal vi spise i aften? Lad os friste med en fantastisk svinekødswok til aftensmad. Steg svinekød, vores egen wokblanding og gulerod. Bland kød og grøntsager med kokosmælk, kyllingebouillon, sojasauce og limesaft. Server den skønne wok med aromatiske citrongræsris, og top med chili og frisk limesaft. Så er maden klar.

Tags:
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Citrongræs

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

4 g

Kyllingebouillon

25 ml

Sojasauce

1 stk

Hvidløgsfed

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

180 ml

Kokosmælk

200 g

Wokblanding

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3282 kJ
Kalorier (kcal)784 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt17.9 g
Kulhydrat78.7 g
Sukker10.9 g
Kostfibre6.2 g
Protein40.9 g
Salt6.6 g
Potassium18 mg
Calcium2 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær lime i både.

Steg kød
3

Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en skål.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Steg grøntsager
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg wokblanding og gulerod i 4-5 min, eller indtil mørt.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Lav wok
5

Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, vand og sojasauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt sukker, salt, et nip peber og et stort skvæt limesaft.

Tilsæt svinekød, og vend sammen.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svinekødswok.

Drys med chiliflager.

Server med limebåde.

TIP: Undlad chiliflagere, eller burg mindre, hvis du ikke er til stærk mad.