Hvad skal vi spise i aften? Lad os friste med en fantastisk svinekødswok til aftensmad. Steg svinekød, vores egen wokblanding og gulerod. Bland kød og grøntsager med kokosmælk, kyllingebouillon, sojasauce og limesaft. Server den skønne wok med aromatiske citrongræsris, og top med chili og frisk limesaft. Så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Citrongræs
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
4 g
Kyllingebouillon
25 ml
Sojasauce
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
1 stk
Gulerod
180 ml
Kokosmælk
200 g
Wokblanding
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime i både.
Skær svinekød i 1 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en skål.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg wokblanding og gulerod i 4-5 min, eller indtil mørt.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, vand og sojasauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt sukker, salt, et nip peber og et stort skvæt limesaft.
Tilsæt svinekød, og vend sammen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekødswok.
Drys med chiliflager.
Server med limebåde.
TIP: Undlad chiliflagere, eller burg mindre, hvis du ikke er til stærk mad.