Lad os friste med en hurtigt thailandsk svine- og kalvekødsbowl i aften. Vi steger svine- og kalvekød, gulerod og pak choi, og krydrer med hvidløg, sojasauce, sød chilisauce og lime. Vi bygger vores bowl med ingefærris, kød og grøntsager, og topper med frisk basilikum og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(IndeholderÆg, Sennep)150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Pak choi
2 stk
Gulerod
250 g
Hakket svine-/kalvekød
10 ml
Fish sauce
(IndeholderFisk)25 ml
Sojasauce
(IndeholderGluten, Soja)40 g
Sød chilisauce
1 pose
Thaibasilikum
1 stk
Lime
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt Ginger Ninja, ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak pak choi groft. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær lime i både.
Tilsæt gulerod og pak choi til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil mør. Tilsæt hvidløg, sojasauce, fish sauce, sød chilisauce og vand* [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 1 min.
Hak thaibasilikum groft. Tilsæt limesaft [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden.
Anret ingefærris i dybe tallerkener. Top med hakket svine-/kalvekød, grøntsager og thaibasilikum. Server med resterende limebåde.