Skip to main content
Thailandsk kyllinge-panangkarry

Thailandsk kyllinge-panangkarry

med grøn bønnesalat og citrussyltede skalotteløg

Oplev det allerbedste fra Thailands livlige og farverige gastronomi med vores premium kyllinge-panangkarry. Denne smagseksplosion af en karry har en perfekt blanding af cremet, autentisk panang-smag og sprøde, aromatiske toppings, ideel til et festligt og smagfuldt måltid lidt ud over det sædvanlige.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Soja
Fisk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

30 g

Rød karrypasta

50 g

Peanutbutter

(Indeholder: Jordnødder)

180 ml

Kokosmælk

150 g

Basmatiris

1 stk

Citrongræs

30 g

Fish sauce

(Indeholder: Soja, Fisk)

1 stk

Ristede løg

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Koriander

½ stk

Chili

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til stegning

2.5 dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

Energi (kJ)4435 kJ
Kalorier (kcal)1060 kcal
Fedt53.3 g
Mættet fedt21.9 g
Kulhydrat92.2 g
Sukker14.1 g
Kostfibre10.2 g
Protein59.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.4 g
Potassium653.1 mg
Calcium98 mg
Iron2.1 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt skalotteløg
2

Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver. 

Halver citrusfrugt. 

Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, sukker, salt og skalotteløg i en stor skål. 

Steg kylling
3

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med peberfrugt i 3-4 min, eller indtil kyllingen er brunet og peberfrugten er let blød. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav panangkarry
4

Bank citrongræs med en træske.

Tilsæt citrongræs og rød karrypasta til stegepanden, og steg videre i 20 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, fish sauce og vand. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-5 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt. Hold varmt indtil servering.

Hak peanuts groft.

Skær ender af grønne bønner.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Pluk korianderblade. 

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Lav grøn bønnesalat
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner i 3-4 min, eller indtil møre. 

Fjern fra varmen, og lad køle en smule af.

Vend grønne bønner, olivenolie og et nip salt i skålen med skalotteløg.

Fjern citrongræs fra panangkarry lige inden servering.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver bønnerne hurtigere færdige.

Server
6

Anret ris og panangkarry i dybe tallerkener.

Top med chili, ristede løg og koriander.

Server med bønnesalat drysset med peanuts.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image