Skip to main content
Thailandsk inspireret hvid fisk i kokossauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk inspireret hvid fisk i kokossauce

Thailandsk inspireret hvid fisk i kokossauce

med ingefærris og saltede peanuts

Aftenens kulinariske rejse går til Thailand, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger kuller, og lader den derefter simre i en fantastisk kokossauce med citrongræs og thaibasilikum. Vi serverer vores kuller med aromatisk ingefærris, smukke gulerodsbånd med lime, frisk chili og saltede peanuts.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Jordnødder
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

2 stk

Gulerod

90 ml

Kokosmælk

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

1 stk

Rød chili

2 tsk

Ingefær

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Thaibasilikum

½ stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1.5 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3245 kJ
Kalorier (kcal)776 kcal
Fedt28.2 g
Mættet fedt12.9 g
Kulhydrat89 g
Sukker10.9 g
Protein40.7 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint. 

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg porre i 3-4 min, eller indtil bløde. Overfør til en lille skål.

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Skær lime i både.

Bland gulerod, et skvæt limesaft og salt i en mellemstor skål.

Bank citrongræs med en kagerulle, og halver på langs.

Steg fisk
3

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Vend fisk i hvedemel.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil let brunet.

Lav sauce
4

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, citrongræs, kokosmælk, porre og salt til stegepanden.

Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er tyknet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Krydr sauce
5

Imens, hak thaibasilikum fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Hak peanuts groft.

Fjern citrongræs fra saucen, og tilsæt thaibasilikum og saft fra resterende limebåde lige inden servering.

Server
6

Anret ingefærris, fisk og gulerod på tallerkener. 

Top fisk med kokossauce.

Drys med chili og peanuts. 

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image