
Latinamerika har fantastisk streetfood, og her kan du opleve nogle af de klassiske smage. Vores empanadas skal blot varmes, og imens laver vi klassiske 'refried beans', en cremet bønnemos på sorte bønner. Vi laver også persille-chimichurri og en avocadosalsa. Server med tortillachips, og udforsk hvordan de forskellige komponenter komplimenterer hinanden smagsmæssigt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
360 g
Empanadas, Mexican style
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Æg, Sesam)
1 stk
Bredbladet persille
½ stk
Løg
½ stk
Chili
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Avocado
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
2.5 g
Tex-Mex
195 g
Sorte bønner
2 stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Olie til salsa
½ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til bønner
2 spsk
Vand til bønner
¼ tsk
Salt til bønner
4 spsk
Olie til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/220°C (varmluft).
Fordel empanadas på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-17 min, eller indtil gennemvarme og gyldenbrune.

Imens, hak persille og skalotteløg meget fint.
Skær citrusfrugt i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland halvdelen af hvidløg, persille, skalotteløg, chili, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og salt i en mellemstor skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Skyl sorte bønner.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits resterende hvidløg og Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sorte bønner og vand, og lad simre i 4-5 min under låg, eller indtil bløde.

Mos færdige bønner med en kartoffelmoser eller gaffel, og krydr med salt og et nip peber.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Bland avocado, peberfrugt, forårsløg, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Anret alle komponenterne på bordet, og server empanadas med avocadosalsa, bønnemos, chimichurri og tortillachips.