Skip to main content
TexMex-empanadas og chimichurri

TexMex-empanadas og chimichurri

med bønnemos og avocadosalsa

Latinamerika har fantastisk streetfood, og her kan du opleve nogle af de klassiske smage. Vores empanadas skal blot varmes, og imens laver vi klassiske 'refried beans', en cremet bønnemos på sorte bønner. Vi laver også persille-chimichurri og en avocadosalsa. Server med tortillachips, og udforsk hvordan de forskellige komponenter komplimenterer hinanden smagsmæssigt.

Allergener:
Soja
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

360 g

Empanadas, Mexican style

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Æg, Sesam)

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Løg

½ stk

Chili

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Avocado

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

2.5 g

Tex-Mex

195 g

Sorte bønner

2 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til salsa

½ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til bønner

2 spsk

Vand til bønner

¼ tsk

Salt til bønner

4 spsk

Olie til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4917 kJ
Kalorier (kcal)1175 kcal
Fedt78.4 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat90.4 g
Sukker11.9 g
Kostfibre7.7 g
Protein17.7 g
Salt5.1 g
Potassium667.8 mg
Calcium26.6 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Bag empanadas
1

Forvarm ovnen til 220°C/220°C (varmluft). 

Fordel empanadas på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-17 min, eller indtil gennemvarme og gyldenbrune.

Lav chimichurri
2

Imens, hak persille og skalotteløg meget fint.

Skær citrusfrugt i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland halvdelen af hvidløg, persille, skalotteløg, chili, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, sukker og salt i en mellemstor skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad. 

Forbered bønner
3

Skyl sorte bønner.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits resterende hvidløg og Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sorte bønner og vand, og lad simre i 4-5 min under låg, eller indtil bløde.

Mos bønner
4

Mos færdige bønner med en kartoffelmoser eller gaffel, og krydr med salt og et nip peber.

Lav avocadosalsa
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Snit forårsløg fint.

Bland avocado, peberfrugt, forårsløg, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret alle komponenterne på bordet, og server empanadas med avocadosalsa, bønnemos, chimichurri og tortillachips.