I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger kød, grønne bønner, gulerødder og løg, som vi derefter blander med en lækker sauce med soja, honning, hvidløg og ingefær. Vi serverer svinekød og grøntsager med cremet ingefærris, og topper med lime og cashewnødder!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Ingefær
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime, økologisk
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Honning
20 g
Cashewnødder
efter behov
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
5 tsk
Sukker (trin 4)
5 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
Skræl ingefær, og riv fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skær rødløg i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Fjern ender fra grønne bønner, og skær i 2 cm store stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både. Skær svinekød i 3 cm tern på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. Skru ned til middel varme, tilsæt en smule olivenolie*, og steg grønne bønner, gulerod og rødløg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og resterende ingefær, og steg videre i 1 min. Overfør til en tallerken.
Tilsæt vand* [2 spsk | 5 spsk], sojasauce, honning, og sukker* [2,5 spsk | 5 spsk] til stegepanden, og rør rundt. Pisk hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] og vand* [3 spsk | 6 spsk] sammen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt meljævning til stegepanden, og varm op under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Tilsæt svinekød og grøntsager, og rør rundt. Hak cashewnødder groft.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med svinekød. Drys med cashewnødder. Server med limebåde.