HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTeriyakistegt Svinekød
topBanner
Teriyakistegt svinekød

Teriyakistegt svinekød

med cashewnødder og ingefærris

I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger kød, grønne bønner, gulerødder og løg, som vi derefter blander med en lækker sauce med soja, honning, hvidløg og ingefær. Vi serverer svinekød og grøntsager med cremet ingefærris, og topper med lime og cashewnødder!

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:glutensojanødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Ingefær

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Lime, økologisk

50 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

25 g

Honning

20 g

Cashewnødder

(Indeholdernødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

5 tsk

Sukker (trin 4)

5 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)823 kcal
Energi (kJ)3445 kJ
Fedt24.67 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat108.84 g
Sukker34.1 g
Protein43.93 g
Salt5.4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skræl ingefær, og riv fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

2

Skær rødløg i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Fjern ender fra grønne bønner, og skær i 2 cm store stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både. Skær svinekød i 3 cm tern på et andet skærebræt.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken. Skru ned til middel varme, tilsæt en smule olivenolie*, og steg grønne bønner, gulerod og rødløg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og resterende ingefær, og steg videre i 1 min. Overfør til en tallerken. 

4

Tilsæt vand* [2 spsk | 5 spsk], sojasauce, honning, og sukker* [2,5 spsk | 5 spsk] til stegepanden, og rør rundt. Pisk hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] og vand* [3 spsk | 6 spsk] sammen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt meljævning til stegepanden, og varm op under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

5

Tilsæt svinekød og grøntsager, og rør rundt. Hak cashewnødder groft.

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med svinekød. Drys med cashewnødder. Server med limebåde.