Skip to main content
Teriyaki-stegt svinekød

Teriyaki-stegt svinekød

med ingefærris og sesamstegte grøntsager

I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger kødet med teriyakisauce og porre, wokblanding, hvidløg og sesamfrø. Vi serverer vores teriyaki-svinekød og sesamgrøntsager med aromatisk ingefærris, og så topper vi med asiatisk mayonnaise og tynde skiver porre.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

250 g

Hakket svinekød

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

200 g

Wokblanding

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

½ stk

Porre

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3823 kJ
Kalorier (kcal)914 kcal
Fedt47.4 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat83.4 g
Sukker16.2 g
Kostfibre5.5 g
Protein36.8 g
Salt6 g
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Skær radiser i kvarte.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt den hvide del af porre, wokblanding, radiser, hvidløg, sesamfrø, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.

Overfør til en tallerken.

Steg hakket kød
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svinekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Tilsæt teriyakisauce og vand, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret ris, kød og grøntsager i dybe tallerkener.

Dryp med asiatisk mayonnaise.

Drys med den grønne del af porre.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image