I aften laver vi forførende lækkert svinekød med teriyakismag! Vi steger kødet med teriyakisauce og porre, wokblanding, hvidløg og sesamfrø. Vi serverer vores teriyaki-svinekød og sesamgrøntsager med aromatisk ingefærris, og så topper vi med asiatisk mayonnaise og tynde skiver porre.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Hakket svinekød
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
½ stk
Porre
75 g
Radiser
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Vand til sauce
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Skær radiser i kvarte.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt den hvide del af porre, wokblanding, radiser, hvidløg, sesamfrø, salt og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svinekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt teriyakisauce og vand, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret ris, kød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med den grønne del af porre.