I aften laver vi forførende lækkert svine- og kalvekød med teriyakismag! Vi steger svine- og kalvekød med teriyakisauce og wokblanding med hvidløg og sesamfrø. Vi serverer teriyaki-stegt svine- og kalvekød og sesamstegte grøntsager med cremet ingefærris, og så topper vi med asiatisk mayonnaise og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
200 g
Wokblanding
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Ingefær
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt wokblanding, hvidløg, sesamfrø, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt teriyakisauce og vand [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret ris, kød og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med forårsløg.