Skip to main content
Sesampaneret ørred

Sesampaneret ørred

med teriyakisauce, hvidløgsbroccoli og basmatiris

At tilberede fisk behøver langt fra at være kompliceret! Her laver vi en skønt, enkelt måltid med ørredfilet. Ørreden paneres i sesamfrø, steges gylden og sprød på panden, og serveres med luftige basmatiris, hvidløgsbagt broccoli og en spændende teriyakisauce med ingefær og lime.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Spis mig først
Sund
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Soja
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Lime

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

250 g

Broccoli

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefær

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

75 g

Snittet kålsalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2854 kJ
Kalorier (kcal)682 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat84.8 g
Sukker13.1 g
Kostfibre7.2 g
Protein38.2 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring vand i kog i en gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern. 

Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.  

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Vend fisk i sesamfrø.

Overfør til den anden side af bagepladen, og dryp med en smule olivenolie.

Bag fisk og broccoli i ovnen i 10-12 min, eller indtil fisk er gennemtilberedt og broccoli er møre.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten. 

4

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Skær lime i både.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt teriyakisauce, et skvæt limesaft og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Hold varmt indtil servering.

5

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend hvidløg med broccoli, når broccolien har 5 min tilbage. Bag færdigt de sidste 5 min.

Vend færdig broccoli med kålblanding.

6

Anret ris, broccoli og fisk på tallerkener.

Top fisk med teriyakisauce.

Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image