
Sydamerikansk inspirererede bønner
med spidskommen & sprøde korianderchips
I aften tager vi med god appetit på tur til Sydamerika! Aftenens ret minder lidt om chili con carne, men byder på nye spændende ingredienser. Kidneybønner er byttet ud med sorte bønner, og den skønne tomatsauce indeholder selleri, gulerod og spidskommen. Vi laver også sprøde korianderchips, perfekte til at dyppe i saucen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Sorte bønner
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
1 stk
Gulerod
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
4 g
Panamad
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Spidskommen, stødt
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 stk
Forårsløg
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pakke
Hakkede tomater
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 3)
2 dl
Vand (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak selleri, gulerod (uskrællet) og løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg selleri, gulerod og løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré, Panamad og spidskommen, og steg i yderligere 1 min. TIP: Spidskommen har en kraftig smag, så start eventuelt med at bruge halvdelen!
Skyl bønner under koldt vand* i en si. Tilsæt bønner, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og vand* [2 dl | 4 dl] til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 8-10 min, eller indtil let tyknet.
Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af koriander. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde. Drys med halvdelen af mozzarella, når der er 3 min tilbage af bagetiden.
Skyl spinat under koldt vand*. Snit forårsløg fint. Tilsæt spinat til stegepanden, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret bønner i dybe tallerkener. Top med forårsløg og resterende mozzarella og koriander. Server med korianderchips.