Sydamerikansk inspirererede bønner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikansk inspirererede bønner

Sydamerikansk inspirererede bønner

med spidskommen & sprøde korianderchips

I aften tager vi med god appetit på tur til Sydamerika! Aftenens ret minder lidt om chili con carne, men byder på nye spændende ingredienser. Kidneybønner er byttet ud med sorte bønner, og den skønne tomatsauce indeholder selleri, gulerod og spidskommen. Vi laver også sprøde korianderchips, perfekte til at dyppe i saucen!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Bladselleri

(Indeholder Selleri)

1 stk

Gulerod

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

4 g

Panamad

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Spidskommen, stødt

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

1 stk

Forårsløg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pakke

Hakkede tomater

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 3)

2 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)716 kcal
Energi (kJ)2995 kJ
Fedt17.01 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat98.54 g
Sukker22.4 g
Protein32.31 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak selleri, gulerod (uskrællet) og løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft. 

Svits grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg selleri, gulerod og løg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré, Panamad og spidskommen, og steg i yderligere 1 min. TIP: Spidskommen har en kraftig smag, så start eventuelt med at bruge halvdelen!

Lav sauce
3

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Tilsæt bønner, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og vand* [2 dl | 4 dl] til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 8-10 min, eller indtil let tyknet.

Bag korianderchips
4

Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af koriander. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprøde. Drys med halvdelen af mozzarella, når der er 3 min tilbage af bagetiden.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat under koldt vand*. Snit forårsløg fint. Tilsæt spinat til stegepanden, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret bønner i dybe tallerkener. Top med forårsløg og resterende mozzarella og koriander. Server med korianderchips.