Møre koteletter serveres med en spændende citronsovs og en lækker tomatsalat. Citronsovsen indeholder honning, salatsost og citronjuice. Den sprøde tomatsalat med løg og basilikum passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
1 stk
Grøn tomat
1 stk
Bøftomat
1 stk
Citron
300 g
Svinekamfilet
75 g
Græsk salatost
1 pose
Basilikum
4 g
Grøntsagsbouillon
500 g
Kartofler
12.5 g
Honning
2.67 spsk
Smør
2 spsk
Vand
Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i kvarte. Skær tomater i tynde skiver. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Skær citron i både.
Kog kartofler i 12-15 min, eller til de let kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler, og kom dem tilbage i gryden sammen med en stor klat smør*. Tilsæt smulret salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] i gryden. Mos let med en gaffel.
Skær koteletter i tynde skiver (2 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koteletter på hver side i 3-4 min. Overfør til en tallerken.
Hak basilikum groft. Bland tomatskiver, et par skiver rødløg, basilikum og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Brun smør* i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, vand*, honning [½ pakke, 2 pers.], resterende salatost [1/4 pakke, 2 pers.] og et skvæt citronsaft. Pisk, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sky fra koteletter, og tag gryden af varmen.
Anret kartofler, tomatsalat og koteletter på tallerkener. Overøs med citronsauce. Server med resterende citronbåde.