topBanner
Svinekoteletter

Svinekoteletter

med citronsauce, tomatsalat & kartofler

Møre koteletter serveres med en spændende citronsovs og en lækker tomatsalat. Citronsovsen indeholder honning, salatsost og citronjuice. Den sprøde tomatsalat med løg og basilikum passer perfekt til.

Tags:BørnevenligHurtig
Allergener:mælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Rødløg

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

1 stk

Citron

300 g

Svinekamfilet

75 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 pose

Basilikum

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ pakke

Honning

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand*

40 g

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2977 kJ
Kalorier (kcal)712 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt20 g
Kulhydrat59 g
Sukker16 g
Protein43 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.

Skær tomater i tynde skiver.

Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver.

Skær citron i både.

2

Kog kartofler i 12-15 min, eller til de let kan deles med en kniv.

Hæld vand fra kartofler, og kom dem tilbage i gryden sammen med en stor klat smør*.

Tilsæt smulret salatost [1/4 pakke, 2 pers. | 1/2 pakke, 4 pers.] i gryden. Mos let med en gaffel.

3

Skær koteletter i tynde skiver (2 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koteletter på hver side i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

4

Hak basilikum groft.

Bland tomatskiver, et par skiver rødløg, basilikum og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.

5

Brun smør* i en stor stegepande på middel varme.

Tilsæt grøntsagsbouillon, vand*, honning [½ pakke, 2 pers.], resterende salatost [1/4 pakke, 2 pers.] og et skvæt citronsaft. Pisk, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt sky fra koteletter, og tag gryden af varmen.

6

Anret kartofler, tomatsalat og koteletter på tallerkener.

Overøs med citronsauce.

Server med resterende citronbåde.