Striploin steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Striploin steak

Striploin steak

med cremet spinatsauce & pommes lyonnaise

Har I gemt striploin steaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffet! Kartoflerne bliver ekstra festlige af at blive anrettet lyonnaise-style, hvilket kendetegnes ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med skalotteløg, timian og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

100 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

500 g

Kartofler

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 pose

Timian

4 g

Oksebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 tsk

Sukker (trin 2)

0.3 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3169 kJ
Fedt38.99 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat60.29 g
Sukker17.8 g
Protein41.35 g
Salt1.1 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil sprøde.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 5-6 min. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Lad simre i yderligere 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Forbered grøntsager
3

Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

Lav spinatsauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, spinat og timian [1 stilk | 2 stilke], og steg i yderligere 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra bøfferne. Lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Fjern timian fra panden, og krydr med salt* og peber*. Vend rødløg med kartofler. 

Server
6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener. Drys med persille.