Alt, som er cremet, kan vi godt lide. I aften frister vi med kød, gulerod og hvidløg, som vi steger og blander med en dejlig kokossauce med laksa-krydderier, chili, pak choi og lime. Det perfekte tilbehør er luftige jasminris, som sikrer, at intet af den fantastiske sauce går til spilde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
200 ml
Kokosmælk
8 g
Ga-Laksa
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime
1 stk
Forårsløg
½ stk
Rød chili
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak pak choi groft.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt gulerod, hvidløg, Ga-Laksa og halvdelen af chili, og steg videre i 2-3 min.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Sænk til middelhøj varme.
Tilsæt kokosmælk, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pak choi, og lad simre i 1 min, eller indtil den er faldet sammen.
Imens, snit forårsløg fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Tilsæt et skvæt limesaft til stegepanden.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekød, kokossauce og grøntsager.
Drys med resterende chili.
Server med resterende limebåde.