Stegt steak og cremet svampesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet svampesauce

Stegt steak og cremet svampesauce

med hvidløgsmos og stegte grøntsager

Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt striploin steak. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg, bagt pastinak og gulerod, og en fantastisk svampesauce med masser af fløde og persille.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champignon

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

500 g

Bagekartoffel

4 g

Kyllingebouillon

2 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 pose

Bredbladet persille

300 g

Rumpsteak

8 ml

Trøffelolie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Mælk (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5529 kJ
Kalorier (kcal)1322 kcal
Fedt32.4 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat90.1 g
Sukker26.3 g
Protein45.1 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt. 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Lav kartoffelmos
2

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], trøffelolie og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på indtil servering.

TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør for en mere cremet mos.

Bag grøntsager
3

Imens, skær pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Hak persille og hvidløg fint.

Vend gulerod og pastinak med persille og smør [1 spsk | 2 spsk] på bagepladen.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], kyllingebouillon, Hvide Løjer & Urter og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.

Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. 

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartoffelmos og grøntsager på tallerkener.

Top med svampesauce.