Stegt steak og cremet pebersauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet pebersauce

Stegt steak og cremet pebersauce

med gratineret kartoffelmos og stegt salat

En rigtig god weekend må gerne starte med en fantastisk fredagsmiddag, og vi har skabt den perfekte opskrift. Vi frister med en vidunderligt mør, pandestegt steak, som vi serverer med ostegratineret kartoffelmos og en cremet pebersauce med groftkværnet sort peber og skalotteløg. Vi har også tid til at lave stegt salat, som vi topper med sennepsdressing og græskarkerner.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Bagekartoffel

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Groftmalet peber

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Salat

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

1 stk

Citron

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3776 kJ
Kalorier (kcal)902 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat57.1 g
Sukker11.2 g
Protein45 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Forbered råvarer
2

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken.

Imens, hak skalotteløg fint.

Halver salat på langs.

Halver citron.

Bland sennep, et skvæt citronsaft, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [½ tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg salat
3

Opvarm en stor stegepande på høj varme.

Steg salat (med den skårne side nedad) i 2-3 min, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side.

Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Form kartoffelmos til æggeformede boller (3 pr. person) med to spiseskeer, og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med finrevet ost, og gratiner i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne.

Opvarm samme stegepande på middel varme. Svits groftmalet peber og skalotteløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt et skvæt vand og brun sovs, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

TIP: Tilsæt ekstra vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip salt og peber.

Anret bøffer, kartoffelmos og salat på tallerkener.

Top salat med sennepsdressing og græskarkerner.

Top bøffer med pebersauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image