Skip to main content
Rædselsrumpsteak og skrækkelig svampesauce
Rædselsrumpsteak og skrækkelig svampesauce

Rædselsrumpsteak og skrækkelig svampesauce

med kartoffelmos og ovnbagte rodfrugter

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos, bagt pastinak og gulerod med persillesmør, og en fantastisk svampesauce med masser af fløde og hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Bouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

1 stk

Bredbladet persille

200 g

Champignon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til grøntsager

½ spsk

Olie til sauce

½ spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3590 kJ
Kalorier (kcal)858 kcal
Fedt38.9 g
Mættet fedt23 g
Kulhydrat90 g
Sukker26.3 g
Kostfibre14.2 g
Protein45 g
Salt5.1 g
Potassium1550 mg
Calcium3.4 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Lav kartoffelmos
2

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Stil til side med låg på indtil servering.

TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør for en mere cremet mos.

Bag rodfrugter
3

Imens, skær pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Hak persille og hvidløg fint.

Vend færdigbagt gulerod og pastinak med persille og smør på bagepladen.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hvedemel, bouillon, Hvide Løjer & Urter og salt, og rør rundt.

Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartoffelmos og rodfrugter på tallerkener.

Top med svampesauce.