Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos, bagt pastinak og gulerod med persillesmør, og en fantastisk svampesauce med masser af fløde og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Bouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
300 g
Rumpsteak
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
1 stk
Bredbladet persille
200 g
Champignon
¼ tsk
Salt til kød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til grøntsager
½ spsk
Olie til sauce
½ spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
Stil til side med låg på indtil servering.
TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm strimler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Hak persille og hvidløg fint.
Vend færdigbagt gulerod og pastinak med persille og smør på bagepladen.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt hvedemel, bouillon, Hvide Løjer & Urter og salt, og rør rundt.
Tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartoffelmos og rodfrugter på tallerkener.
Top med svampesauce.