Stegt kylling i granatæblesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kylling i granatæblesauce

Stegt kylling i granatæblesauce

med krydret myntebulgur og rå gulerodssalat

Aftenens opskrift på kylling byder på spændende overraskelser. Vi steger kylling og blander den med løg, sriracha og granatæblekerner, hvilket giver et spændende twist. Vi serverer vores kylling med myntebulgur, gulerodssalat med agurk, og kølende yoghurt.

Tags:
Kalorielet
Proteinrig
Allergener:
Æg
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

½ stk

Granatæble

1 pose

Mynte

1 stk

Rødløg

10 g

Sriracha

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1.5 dl

Vand (trin 2)

¼ spsk

Hvedemel (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

4 dl

Vand (trin 3)

¼ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2534 kJ
Fedt22.45 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat49.75 g
Sukker20.7 g
Protein45.54 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg rødløg
1

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk]  i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg med et nip salt og sukker [1 tsk | 2 tsk] i 4-5 min.

Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Steg kylling
2

Tilsæt kylling til stegepanden, og steg med et nip salt i 1-2 min, eller indtil brunet.

Tilsæt sriracha [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon, vand [1,5 dl | 3 dl] og hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk], og lad simre på middel varme i 7-8 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog bulgur
3

Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra, og overfør bulgur til en skål.

Lav gulerodssalat
4

Hak mynte fint.

Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. 

Bland agurk, gulerod, halvdelen af mynte og olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i en skål.

Bland myntebulgur
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme, og svits Mamas Favorit i 1 min.

Tilsæt bulgur, resterende mynte (gem lidt til anretning), salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Tilsæt granatæblefrø og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber til panden med kylling, og vend sammen.

Server
6

Anret myntebulgur, kylling og salat i dybe tallerkener. 

Top med resterende mynte og en klat yoghurt.