
Aftenens opskrift på kylling byder på spændende overraskelser. Vi steger kylling og blander den med løg, sriracha og granatæblekerner, hvilket giver et spændende twist. Vi serverer vores kylling med myntebulgur, gulerodssalat med agurk, og kølende yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kyllingebryststrimler
½ stk
Granatæble
1 pose
Mynte
1 stk
Løg
10 g
Sriracha
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1.5 dl
Vand (trin 2)
¼ spsk
Hvedemel (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
4 dl
Vand (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)

Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg med et nip salt og sukker [1 tsk | 2 tsk] i 4-5 min.
Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Tilsæt kylling til stegepanden, og steg med et nip salt i 1-2 min, eller indtil brunet.
Tilsæt sriracha [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon, vand [1,5 dl | 3 dl] og hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk], og lad simre på middel varme i 7-8 min, eller indtil saucen er tyknet og kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og overfør bulgur til en skål.

Hak mynte fint.
Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd.
Bland agurk, gulerod, halvdelen af mynte og olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i en skål.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde på middel varme, og svits Mamas Favorit i 1 min.
Tilsæt bulgur, resterende mynte (gem lidt til anretning), salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Tilsæt granatæblefrø og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber til panden med kylling, og vend sammen.

Anret myntebulgur, kylling og salat i dybe tallerkener.
Top med resterende mynte og en klat yoghurt.