Stegt kuller i ingefærsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kuller i ingefærsauce

Stegt kuller i ingefærsauce

med sesamstegte grøntsager og citrongræsris

Ugens fisk byder på spændende smagskombination. Vi steger kuller, og lader den derefter få ekstra smag af en fantastisk ingefærbouillon med lime, koriander og chili. Vi serverer vores kuller med citrongræsris og sesamstegt pak choi, gulerod og hvidløg.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

(Indeholder Fisk)

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Pak choi

150 g

Langkornede hvide ris

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 stk

Citrongræs

1 pose

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2614 kJ
Kalorier (kcal)625 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat70.5 g
Sukker7.9 g
Protein37.8 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav ingefærbouillon
2

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Halver lime.

Hak koriander groft. 

Bland limesaft [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], chili og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

 

Forbered grøntsager
3

Imens, hak pak choi groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

 

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg 3-4 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt pak choi, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrø og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Overfør til en stor skål, og dæk til med folie.

Steg fisk
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og lad smelte. Tag panden af varmen, og tilsæt ingefærbouillon. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris, fisk og grøntsager på tallerkener. 

Top fisk med ingefærbouillon.