
Sojamarineret svinemørbrad
med sprøde fritter og grøn salat
Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer svinemørbrad med hvidløg og sojasauce, hvilket tager kødet til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
60 g
Blandet salat
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Svinemørbrad
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
2 stk
Tomat
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Lime
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med et nip salt*, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering.
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Skær tomat og lime i både. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts, salat og et skvæt limesaft i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie*.
Øs marinade over svinemørbrad, når der er 3-4 min tilbage. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Anret svinemørbrad på tallerkener. Øs overskydende marinade fra bagepladen over. Server med fritter, salat og aioli.