Sojamarineret svinekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojamarineret svinekød

Sojamarineret svinekød

med sprøde fritter og grøn salat

Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer koteletterne med hvidløg og sojasauce, hvilket tager dem til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

2 stk

Tomat

60 g

Blandet salat

20 g

Peanuts

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Lime, økologisk

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2934 kJ
Fedt34.66 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat63.71 g
Sukker16.6 g
Protein39.39 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Mariner kød
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær svinekød til koteletter (2 pr. person) på et andet skærebræt. Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og en smule olivenolie* i en skål. Vend koteletter i skålen.

Lav salat
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær tomat og lime i både. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts og salat i en skål. Dryp med en smule olivenolie* og et skvæt limesaft, og smag til med salt* og peber*.

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Tag koteletter op med en tang, og lad marinade dryppe af i skålen. Steg koteletter i 1-2 min på hver side.

Tilsæt marinade
5

Tilsæt resterende marinade, og lad simre i 1-2 min. TIP: Marinaden kommer til at blive mørk og karamelliseret – det forstærker smagen!

Server
6

Anret koteletter, fritter og salat på tallerkener. Øs overskydende sauce fra stegepanden over. Server med aioli.