Kød, fritter og salat! Kan det blive nemmere? Det kan det måske, men detaljerne i denne opskrift er definitivt den lille ekstra indsats værd. Vores fritter bliver ekstra sprøde og får en let nøddeagtig smag ved at blive bagt sammen med sesamfrø. Vi marinerer koteletterne med hvidløg og sojasauce, hvilket tager dem til et helt nyt niveau. Den sprøde salat bliver crunchy af peanuts, og ledsages af en cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
2 stk
Tomat
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime, økologisk
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
20 g
Peanuts
300 g
Svinekamfilet
10 g
Sesamfrø
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med halvdelen af sesamfrø. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær svinekød til koteletter (2 pr. person) på et andet skærebræt. Bland hvidløg, sojasauce, honning, resterende sesamfrø og en smule olivenolie* i en skål. Vend koteletter i skålen.
Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Skær tomat og lime i både. Hak peanuts groft. Bland tomat, peanuts og salat i en skål. Dryp med en smule olivenolie* og et skvæt limesaft. Smag til med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Tag koteletter op med en madtang, og lad marinade dryppe af i skålen. Steg koteletter i 3-4 min på hver side.
Tilsæt resterende marinade, og lad simre i 3-4 min tilbage. TIP: Marinaden bliver mørk og karamelliseret – det forstærker smagen!
Anret koteletter, fritter og salat på tallerkener. Øs overskydende sauce fra stegepanden over. Server med aioli.