HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøde Kartoffelbåde
topBanner
Søde kartoffelbåde

Søde kartoffelbåde

med bacon & fraiche

Her byder vi på en simpel opskrift, familien med sikkerhed kommer at li’! Ovnbagte søde kartoffelbåde toppet med bbq-marineret sprød bacon og revet gulerod der gratineres i ovnen under et smeltende mozzarella-tæppe. Uhøfligt godt! Server med en frisk pæresalat og en dejlig klik med creme fraiche ved siden af.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælksulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Fraiche

(Indeholdermælk)

125 g

Gulerod

60 g

Agurk

50 g

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Bacon, skiver

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)

Sød kartoffel

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

Blandet salat

Hvidløgsfed

Pære

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1250.7545 kJ
Kalorier (kcal)298.9375 kcal
Fedt21.265 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat10.7775 g
Sukker8.5 g
Protein15.7537 g
Salt2.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i store både [4 både, 2 pers. | 8 både, 4 pers.]. Prik med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp men en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak bacon groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min. Tilsæt gulerod og hvidløg. Steg i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt BBQ-sauce. Smag til med salt* og peber*.

3

Tag kartoffelbåde ud af ovnen. Placer parvis på bagepladen. Top med BBQ-bacon.

4

Drys med revet ost. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

5

Skær pære og agurk i tynde skiver. Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en stor skål. Vend pære, agurk og salat i skålen. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret kartoffelbåde og pæresalat på tallerkener. Top med fraiche.