topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søde kartoffelbåde

Søde kartoffelbåde

med bacon & fraiche

Her byder vi på en simpel opskrift, familien med sikkerhed kommer at li’! Ovnbagte søde kartoffelbåde toppet med bbq-marineret sprød bacon og revet gulerod der gratineres i ovnen under et smeltende mozzarella-tæppe. Uhøfligt godt! Server med en frisk pæresalat og en dejlig klik med creme fraiche ved siden af.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Fraiche

1 stk

Gulerod

stk

Agurk

7.5 ml

Balsamico

125 g

Bacon, skiver

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Agurk, piccolo

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

60 g

Blandet salat

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pære

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)299 kcal
Energi (kJ)1251 kJ
Fedt21.27 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat10.78 g
Sukker8.5 g
Protein15.75 g
Salt2.3 g

Fremgangsmåde

Bag kartoffelbåde
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i store både [4 både, 2 pers. | 8 både, 4 pers.]. Prik med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp men en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Steg bacon
2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak bacon groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min. Tilsæt gulerod og hvidløg. Steg i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt BBQ-sauce. Smag til med salt* og peber*.

Forbered kartoffelbåde
3

Tag kartoffelbåde ud af ovnen. Placer parvis på bagepladen. Top med BBQ-bacon.

Gratiner kartoffelbåde
4

Drys med revet ost. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

Bland pæresalat
5

Skær pære og agurk i tynde skiver. Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en stor skål. Vend pære, agurk og salat i skålen. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret kartoffelbåde og pæresalat på tallerkener. Top med fraiche.