HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøde Kartoffelbåde
topBanner
Søde kartoffelbåde

Søde kartoffelbåde

med bacon & fraiche

Her byder vi på en simpel opskrift, familien med sikkerhed kommer at li’! Ovnbagte søde kartoffelbåde toppet med bbq-marineret sprød bacon og revet gulerod der gratineres i ovnen under et smeltende mozzarella-tæppe. Uhøfligt godt! Server med en frisk pæresalat og en dejlig klik med creme fraiche ved siden af.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælksulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Fraiche

(Indeholdermælk)

125 g

Gulerod

60 g

Agurk

50 g

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Bacon, skiver

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)

Sød kartoffel

Agurk, piccolo

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

Blandet salat

Hvidløgsfed

Pære

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)298.9375 kcal
Energi (kJ)1250.7545 kJ
Fedt21.265 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat10.7775 g
Sukker8.5 g
Protein15.7537 g
Salt2.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i store både [4 både, 2 pers. | 8 både, 4 pers.]. Prik med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp men en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak bacon groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min. Tilsæt gulerod og hvidløg. Steg i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt BBQ-sauce. Smag til med salt* og peber*.

3

Tag kartoffelbåde ud af ovnen. Placer parvis på bagepladen. Top med BBQ-bacon.

4

Drys med revet ost. Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

5

Skær pære og agurk i tynde skiver. Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en stor skål. Vend pære, agurk og salat i skålen. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret kartoffelbåde og pæresalat på tallerkener. Top med fraiche.