topBanner
Søde kartoffelbåde

Søde kartoffelbåde

med bacon & fraiche

Her byder vi på en simpel opskrift, familien med sikkerhed kommer at li’! Ovnbagte søde kartoffelbåde toppet med bbq-marineret sprød bacon og revet gulerod der gratineres i ovnen under et smeltende mozzarella-tæppe. Uhøfligt godt! Server med en frisk pæresalat og en dejlig klik med creme fraiche ved siden af.

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælksulfittersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

125 g

Bacon, skiver

½ pakke

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Blandet salat

½ pakke

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Pære

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 stk

Gulerod

2 stk

Hvidløgsfed

60 g

BBQ-sauce

(Indeholdersulfitter, sennep)

1 stk

Agurk

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2400 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat58 g
Sukker22 g
Protein23 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartoffel (uskrællet) i store både [4 både, 2 pers. | 8 både, 4 pers.]. Prik med en gaffel. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp men en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak bacon groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg bacon i 3-4 min. Tilsæt gulerod og hvidløg. Steg i 2-3 min. Tag panden af varmen.

Tilsæt BBQ-sauce. Smag til med salt* og peber*.

3

Tag kartoffelbåde ud af ovnen. Placer parvis på bagepladen.

Top med BBQ-bacon.

4

Drys med revet ost.

Bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.

5

Skær pære og agurk i tynde skiver.

Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en stor skål.

Vend pære, agurk og salat i skålen. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret kartoffelbåde og pæresalat på tallerkener.

Top med fraiche.