
Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
20 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
1 stk
Peberfrugt
1 pakke
Sorte bønner
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Chili
12.5 ml
Hvidvinseddike
g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
4 g
Panamad
3 spsk
Olivenolie (trin 5)
efter behov
Smør (trin 4)
efter behov
Sukker (trin 5)

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og stil til side i en lille skål. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [½ stk, 2P] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, Panamad og halvdelen af hvidløg, og steg i 2-3 min. Tilsæt bønner, zucchini og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

Hæld vand fra kartofler, og tilsæt en stor klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt* og peber*.

Hak persille fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [3 spsk I 6 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Brug halvdelen af chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smuldret salatost, chimichurri og græskarkerner.