Skip to main content
Sød chilimarineret svinekød

Sød chilimarineret svinekød

med stegt broccolini og bouillonkogte ris

4.3
(3,8 t)

Mørt svinekød får fantastisk smag af at blive stegt sammen med sød chilisauce, sojasauce, ingefær og limesaft. Det lækre tilbehør byder på sprød, hvidløgsstegt broccolini og perfekt kogt jasminris.

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svineschnitzel

75 g

Broccolini

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Ingefær

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

40 g

Sød chilisauce

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2699 kJ
Kalorier (kcal)645 kcal
Fedt15.5 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat85.5 g
Sukker18.6 g
Kostfibre4.7 g
Protein39.4 g
Salt5.7 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl I 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde stave.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Hak broccolini [1/2 pose, 2P] groft.

Hak hvidløg fint, og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, rødløg og broccolini i 3-4 min, eller indtil næsten møre.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.

Bland sauce
4

Imens, bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær [2 tsk | 4 tsk] og et stort skvæt limesaft i en lille skål.

Krydr grøntsager med salt og peber, og overfør til en skål med låg.

Steg kød
5

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.

Tilsæt sauce, når der er 30 sek tilbage, og rør rundt indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret ris og grøntsager på tallerkener.

Top med svinekød.

Server med limebåde.