Skip to main content
Spaghetti med koldrøget laks

Spaghetti med koldrøget laks

med cremet flødesauce og dild

Alt som er cremet kan vi godt lide! Vi gør det nemt i dag med færdigrøget laks, som vi vender med stegt hvidløg, zucchini og tomater i en forførende cremet sauce med æggeblomme, fløde og ost. Vi blander derefter den vidunderligt cremede laksesauce med spaghetti! Hvis der skulle blive rester, smager det også fantastisk koldt dagen efter!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Fisk
Hvede
Gluten
Æg
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

2 stk

Tomat

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nøtter, Gluten)

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder: Fisk)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Gemt pastavand

2 stk

Æg til sauce

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)3864 kJ
Kalorier (kcal)924 kcal
Fedt49.1 g
Mættet fedt23.1 g
Kulhydrat81.4 g
Sukker13.6 g
Kostfibre8.6 g
Protein39.7 g
Kolesterol0.2 mg
Salt5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered råvarer
2

Imens, hak dild og hvidløg fint.

Skær tomat og zucchini i 2 cm tern.

Skær citron i både.

Hak laks groft.

Lav æggeblanding
3

Adskil æggeblommen og hviden, og kom i hver sin mellemstore skål.

Pisk madlavningsfløde, finrevet ost, grøntsagsbouillon og et nip peber i skålen med æggeblomme.

TIP: Æggeblomme gør saucen tyk og cremet. 

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på mellemhøj varme.

Steg zucchini med salt i 2-3 min.

Tilsæt hvidløg og tomat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt pasta
5

Sænk varmen på stegepanden til middel, når pastaen er færdig.

Tilsæt pasta, pastavand, æggeblanding, laks og et skvæt citronsaft til stegepanden. Vend forsigtigt sammen, så laksen ikke går i stykker, men pasta er dækket af sauce, ca. 2 min.

TIP: Hvis stegepanden er for lille, kan du vende det hele sammen i gryden. - Tilsæt et skvæt vand, hvis retten ser tør ud.

Server
6

Anret pasta på tallerkener.

Top med dild, græskarkerner og et nip peber.