
Skandinavisk husmandskost når at det er bedst. I aften serverer vi urtemarineret svinekotelet med bagte dildkartofler og sprød, farverig æble-rødbededsalat. Det hele toppes med cremet sennepsdressing. Lækkert og enkelt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Svinekotelet, urtemarineret
400 g
Små kartofler
1 stk
Dild
1 stk
Citrusfrugt
40 g
Rucola
1 stk
Rødbeder, forkogte
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, bland crème fraiche, sennep og et nip salt og peber i en lille skål.

Skær æble i tynde, halve skiver.
Skyl rucola.
Halver citrusfrugt.
Skær rødbede i 2 cm tern.
Bland æble, rødbede, rucola, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Hak dild fint.
Vend dild med kartofler lige inden servering.

Anret salat, svinekotelet og kartofler på tallerkener.
Top med senneps-crème fraiche.