Skip to main content
Skandinavisk inspireret svinekotelet

Skandinavisk inspireret svinekotelet

med dildkartofler og æble-rødbedesalat

Skandinavisk husmandskost når at det er bedst. I aften serverer vi urtemarineret svinekotelet med bagte dildkartofler og sprød, farverig æble-rødbededsalat. Det hele toppes med cremet sennepsdressing. Lækkert og enkelt.

Tags:
Kort forberedelse
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

400 g

Små kartofler

1 stk

Dild

1 stk

Citrusfrugt

40 g

Rucola

1 stk

Rødbeder, forkogte

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2371 kJ
Kalorier (kcal)567 kcal
Fedt22.7 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat168.4 g
Sukker129.3 g
Kostfibre36.1 g
Protein29.1 g
Salt3.7 g
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav dressing
2

Imens, bland crème fraiche, sennep og et nip salt og peber i en lille skål. 

Forbered grøntsager
3

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl rucola.

Halver citrusfrugt. 

Skær rødbede i 2 cm tern. 

Bland æble, rødbede, rucola, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i en stor skål. 

Steg kød
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinekød med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav dildkartofler
5

Hak dild fint. 

Vend dild med kartofler lige inden servering. 

Server
6

Anret salat, svinekotelet og kartofler på tallerkener. 

Top med senneps-crème fraiche.