Her får du en uimodståelig og varmende gryderet med kylling og grøntsager i en lækker hvid sauce, som toppes med masser af frisk dild. Vi serverer med en luftig hvidløgskartoffelmos og syltet agurk, og garanterer at den bliver et hit for både store og små på en kold vinteraften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
280 g
Kyllingebryst
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
10 g
Kyllingefond
2 g
Citronpeber
1 stk
Dild
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Agurk
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til kød
2 dl
Gemt kartoffelvand
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Gem en kop kartoffelvand, og hæld resten fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend agurk og solsikkefrø i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Hak løg og gulerod (uskrællet) fint.
Hak dild groft.
Skær kylling i 2 cm stykker på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling, løg og gulerod med salt i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt madlavningsfløde, kartoffelvand, kyllingebouillon, citronpeber og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret hvidløgsmos, kylling og agurk i dybe tallerkener.
Top med dild.