Skip to main content
Cremet kyllingegryde
Cremet kyllingegryde

Cremet kyllingegryde

med hvidløgskartoffelmos og syltede grøntsager

Her får du en uimodståelig og varmende gryderet. Den er fyldt med kylling og grøntsager i en lækker hvid sauce, som toppes med masser af frisk dild. Vi serverer gryden med en luftig hvidløgskartoffelmos og syltet agurk og radiser med solsikkekerner. Næsten 100% garanti for at den bliver et hit for både store og små på en kold vinteraften!

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

20 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

1 stk

Gulerod

280 g

Kyllingebryst

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Kyllingefond

2 g

Citronpeber

1 stk

Dild

½ stk

Porre

37.5 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

2 dl

Gemt kartoffelvand

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2960 kJ
Kalorier (kcal)707 kcal
Fedt31.4 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat62.8 g
Sukker15.4 g
Kostfibre8.1 g
Protein46.3 g
Salt4.4 g
Calcium12.8 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Gem en kop kartoffelvand, og hæld resten fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk og radiser i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål. 

Vend agurk, radiser og solsikkefrø i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered grøntsager
3

Hak gulerod (uskrællet) fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Hak dild groft.

Steg kylling
4

Skær kylling i 2 cm stykker på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling, porre og gulerod med salt i 3-4 min, eller indtil brunet. 

Lav sauce
5

Tilsæt madlavningsfløde, kartoffelvand, kyllingebouillon, citronpeber og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret hvidløgsmos, kylling og syltede grøntsager i dybe tallerkener.

Top med dild.