Cremet kyllingegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kyllingegryde

Cremet kyllingegryde

med hvidløgskartoffelmos og syltet agurk

Her får du en uimodståelig og varmende gryderet med kylling og grøntsager i en lækker hvid sauce, som toppes med masser af frisk dild. Vi serverer med en luftig hvidløgskartoffelmos og syltet agurk, og garanterer at den bliver et hit for både store og små på en kold vinteraften!

Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

280 g

Kyllingebryst

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Kyllingefond

2 g

Citronpeber

1 stk

Dild

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Agurk

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Gemt kartoffelvand

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2934 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt31.1 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat62.6 g
Sukker15.8 g
Protein46.5 g
Salt4.4 g

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Gem en kop kartoffelvand, og hæld resten fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål. 

Vend agurk og solsikkefrø i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered grøntsager
3

Hak løg og gulerod (uskrællet) fint.

Hak dild groft.

Steg kylling
4

Skær kylling i 2 cm stykker på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling, løg og gulerod med salt i 3-4 min, eller indtil brunet. 

Lav sauce
5

Tilsæt madlavningsfløde, kartoffelvand, kyllingebouillon, citronpeber og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret hvidløgsmos, kylling og agurk i dybe tallerkener.

Top med dild.