Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smager. Vi ovnsteger kylling saltimbocca-style med salvieblade og prosciutto. Vi serverer kartofler i form af groft kartoffelmos med bid. Vidunderlige tilbehør er dejlig hvidløgssauce, spinat og ovnbagte gulerødder og løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Salvie
60 g
Spinat
280 g
Kyllingebryst
25 g
Prosciutto
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Bring en gryde med saltet* vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler, og tilsæt mælk* [3 spsk | 6 spsk] og salt* [½ tsk | 1 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og et nip peber*, og stil til side med låg på.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær løg i 1 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Hak halvdelen af salvie fint (gem resterende blade hele). Skyl og tør spinat.
Læg kylling mellem to bagepapir på et skærebræt. Bank flade (ca. 3 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Krydr med et nip salt*. Placer hele salvieblad og prosciutto [1/2 pakke, 2P] på kyllingen.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet, start med prosciuttosiden nedad. Overfør kylling til en sida af en bageplade med bagepapir. Placer gulerodstave og løg på den anden side. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil kylling er gennemstegt og grøntsager er møre. Tag bagepladen ud af ovnen og bland spinat med grøntsager indtil den falder sammen. Smag grøntsager til med salt* og peber*. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg hvidløg og hakket salvie indtil velduftende, 30 sek. Rør i hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] og lad simre under omrøring indtil det bobler, 30 sek. Rør i vand* [1 dl | 2 dl] og sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] lidt ad gangen. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber*. Lad simre indtil sauce er tyknet en smule, 1-2 min.
Anret kartoffelmos på tallerkener. Øs med en del af saucen på kartoffelmos, og resten direkte på tallerkenerne. Placer saltimboccakylling på sauce og server med grøntsager.