Skip to main content
Stegt laks i honning-sennepssauce

Stegt laks i honning-sennepssauce

med cremet kartoffel- og fennikelsalat

En skøn middag med laks venter forude! Vi steger nemlig laks til perfektion, og topper den med en sødmefuld honning-sennepssauce med smør. Vi serverer vores laks med en cremet og fyldig kartoffel-fennikelsalat med agurk, citrusfrugt, rødløg, crème fraiche, dild og spinat, som giver forårsfornemmelser, lige meget hvornår på året man spiser den!

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Fisk
Mælk
Sennep
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

½ stk

Fennikel

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Løg

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Dild

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Æg)

60 g

Spinat

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Sukker til syltning

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til dressing

Energi (kJ)2934 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt40.6 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat47.2 g
Sukker12.3 g
Kostfibre7.8 g
Protein34.1 g
Kolesterol100 mg
Salt3.7 g
Potassium819.7 mg
Calcium32.7 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler.

Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber, stil til side, og lad køle af.

Forbered salat
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Halver citrusfrugt.

Skær fennikel i tynde, halve skiver.

Bland citrusfrugtsaft, fennikel, løg, salt og sukker i en mellemstor skål.

Steg laks
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, skyl spinat.

Hak dild fint.

Skær agurk i halve skiver.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav sauce
4

Overfør laks til en tallerken.

Smelt smør i samme stegepande på middel varme.

Tilsæt honning-sennepsdressing, salt og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og let tyknet.

Lav salat
5

Vend kartofler, agurk, dild, spinat, salt og fraiche i skålen med fennikel.

Server
6

Anret laks og kartoffelsalat på tallerkener.

Top laks med honning-sennepssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image