Har du aldrig hørt om Saag Paneer? Det er en vidunderlig indisk gryderet med spinat og ost. I vores version får de selskab af løg, tomater, fløde og chili og skønne krydderier. Vi serverer vores krydrede Saag Paneer med luftige basmatiris og sprøde hvidløgspitabrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Curry-On
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ g
Chiliflager
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær grillost i 2 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 6-7 min, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken.
Imens, hak tomat og løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl spinat.
Bland hvidløg, smør [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Fordel pitabrød [1/2 pakke, 2P] på en bageplade med bagepapir, og smør med hvidløgssmør.
Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil sprøde.
Tag ud af ovnen, og halver.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg løg, Curry-on og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil næsten bløde. Sænk til middel varme, og tilsæt tomat, vand [1 dl | 2 dl], madlavningsfløde, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og chiliflager [1/2 pakke, 2P].
Riv spinat, tilsæt til stegepanden sammen med grillost, og lad simre i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med saag paneer.
Server med hvidløgspitabrød.