Rosmarinpaneret svinekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinpaneret svinekød

Rosmarinpaneret svinekød

med blød pastinakmos og cremet sauce

Kød, kartofler, sauce og salat, det har I sikkert spist mange gange. Vores variant frister dog med spændende twists. Vi steger panerer svineschnitzel i panko og rosmarin, steger den sprød, og topper det derefter med en fantastisk sauce med fløde, kyllingebouillon og sojasauce. Kartoflerne koger vi med pastinak, og så laver vi en cremet mos. Aftenens salat er en frisk kålsalat med rødkål og æble.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

½ stk

Rosmarin

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

300 g

Svineschnitzel

1 stk

Æble

75 g

Rødkål, skåret

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 g

Kyllingebouillon

50 g

Tyttebærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3924 kJ
Kalorier (kcal)938 kcal
Fedt33.5 g
Mættet fedt13.4 g
Kulhydrat114.3 g
Sukker32.9 g
Protein48.6 g
Salt5.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. 

Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav kålsalat
2

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Bland rødkål, æble, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Paner kød
3

Hak rosmarin [½ stilk, 2P] groft.

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. 

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. 

Bland panko og rosmarin i en tredje dyb tallerken. 

Krydr kød med salt, vend i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kød
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. Steg ad omgange ved behov.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret pastinakmos, kød og kålsalat på tallerkener.

Top kød med sauce.

Server med tyttebærsyltetøj.